Mbangun pola pangembangan anyar Baja sing apik kudu digunakake ing "agul-agul" -Wawancara karo Luo Tiejun, Wakil Presiden Asosiasi Besi lan Baja China

"Miturut pola pangembangan anyar, industri baja kudu entuk kesempatan anyar ing mbesuk saka nggawe keseimbangan pasokan domestik lan panjaluk anyar lan melu kerja sama internasional lan kompetisi internasional." Luo Tiejun, wakil presiden Asosiasi Besi lan Baja China, ujar nalika wawancara eksklusif karo Xinhua News Agency bubar. Perbaikan reformasi struktural sisi pasokan saka "Rencana Lima Taun 13" wis tahan tes stres ing taun khusus 2020. Industri baja, sing ngadeg ing titik wiwitan pangembangan anyar, bakal terus reformasi lan nambah kemampuan dhasar industri kanthi bertahap lan tingkat modernisasi rantai industri. Coba inovasi ilmiah lan teknologi minangka titik wiwitan kanggo nambah kualitas lan tingkat pasokan, lan supaya baja apik digunakake ing "agul-agul".

"Aku ora nyangka!" Luo Tiejun kelingan taun 2020 kepungkur, "Aku kuwatir yen rantai modal perusahaan bakal rusak lan industri bakal kelangan dhuwit. Akibate, ora ana kerugian sajrone sewulan. Iku mung regane pinten bathi. "

Data Asosiasi Besi lan Baja China nuduhake manawa ing taun 2020, bathi perusahaan baja sing kalebu ing statistik utama wis saya mundhak saka taun-taun saka wulan Juni, lan rasio tanggung jawab aset terus mudhun saben taun. Total bathi sing ditindakake sajrone taun iki tetep saya gedhe.

"Ing taun kepungkur, pamulihan ekonomi China sing terus-terusan ndadekake industri baja ngluwihi pangarepan." Luo Tiejun ujar, "Titik penting liyane yaiku reformasi struktural sisih pasokan. Ing sawetara taun kepungkur, perusahaan baja ngasilake dhuwit lan kahanan modale saya apik banget. ”

Luo Tiejun percaya manawa industri baja wis nuduhake kapabilitas anti-risiko sing kuat amarga kemajuan reformasi struktural sisih liyane sing ora ana gandhengane lan kaluwihan rantai industri sing akumulasi sajrone pirang-pirang taun.

Keuntungan kasebut bakal dikonfirmasi ing taun 2020 nalika epidemi global nyebar. Ing siji sisi, industri baja negara saya duwe peran penting ing pasokan darurat, pitulungan medis, kerja maneh lan produksi, lan stabilisasi rantai pasokan rantai industri; ing sisih liyane, permintaan lan volume produksi industri baja China dadi rekor paling dhuwur Sanalika, iki nyebabake akeh impor baja, lan impor bersih baja mentah wis diwiwiti wiwit wulan Juni.

"Minangka negara penghasil baja paling gedhe ing donya, China ora mung ora meksa kapasitas produksi donya, nanging uga nyedhiyakake pasar sing wiyar kanggo nyerna kapasitas produksi baja ing jagad," ujare Luo Tiejun.

Koil kaca 8

Nalika nyawang taun 2020 sing luar biasa, produksi baja negara saya terus mlaku ing level dhuwur sing didhukung dening permintaan hilir sing kuat, nuduhake ketahanan ekonomi negara saya sing kuat; ing wektu sing padha, rega bijih besi sing diimpor fluktuasi banget, lan maneh nyebabake rasa lara ing industri kasebut. Kabungahan lan kuwatir industri wesi lan baja iku mung profil mlebu negara saya ing tahap pangembangan anyar lan owah-owahan anyar ing kesempatan lan tantangan.

Nganti titik wiwitan anyar "Rencana Lima Taun 14", kepiye industri baja bisa ngrampungake kekurangane lan miwiti kanthi apik?

Luo Tiejun negesake manawa dorongan kanggo nggedhekake kapasitas, kendala lingkungan ekologis sing saya ketat, katergantungan sing dhuwur marang sumber daya eksternal, lan konsentrasi industri sing kurang isih bakal dadi tantangan sing diadhepi industri baja kanggo sawetara wektu. "Industri baja isih duwe kekurangan kanggo nyepetake pembangunan sistem kemampuan dhasar industri lan mbangun rantai industri modern."

"Ngoptimalake tata letak industri penting banget kanggo nggabungake kapasitas pondasi industri. Amarga kendala sumber daya bijih besi, ing taun-taun pungkasan, perusahaan baja anyar negara saya luwih seneng berkembang ing pesisir. ” Luo Tiejun ujar, iki minangka kondisi pelabuhan pesisir, biaya logistik, lan jaminan bahan baku Hasil sing ora bisa diindhari saka akeh kaluwihan kayata kapasitas lingkungan.

Nanging dheweke uga negesake manawa ngoptimalake tata letak industri industri besi lan baja ora bisa "rame". Intine dobel kudu ruang panjaluk pasar regional lan kapasitas sumber daya lan lingkungan, lan keseimbangan tata letak industri kudu dipikirake adhedhasar hulu lan hilir rantai industri bisa gegandhengan kabeh.

"Industri baja kudu ngganti konsep swasembada tradisional, nyuda ekspor produk umum, nyengkuyung impor produk baja utama kayata bilet, lan nyuda konsumsi energi lan bijih besi." Luo Tiejun ujar manawa industri baja bakal nambah reformasi struktural sisi pasokan lan kanthi tegas bakal nyuda pengurangan kasebut. Kapasitas produksi baja mentah, ngembangake jalur pangembangan ijo lan kurang karbon, nuwuhake pasokan domestik lan keseimbangan permintaan kanthi pasokan berkualitas tinggi, lan melu kerja sama internasional lan kompetisi sing dhuwur.

Luo Tiejun ujar manawa kanthi ngenalake serangkaian kabijakan sing gegandhengan lan perbaikan sistem kayata penggantian kapasitas, impor bahan baku baja daur ulang, lan puncak karbon, industri wesi lan baja kudu nggunakake sarana promosi penggabungan lan reorganisasi lan ningkatake sistem daur ulang sumber daya besi sisa kanggo nyebarke wilayah pesisir lan pedalaman kanthi rasional. Kapasitas produksi, terus ningkatake kerjasama kapasitas produksi internasional, kanthi bertahap ningkatake kapabilitas dhasar industri lan level modernisasi rantai industri, lan nggunakake inovasi ilmiah lan teknologi minangka kekuwatan penting kanggo ningkatake kualitas lan level pasokan, dadi baja sing apik bisa digunakake minangka "agul-agul".

Ngadhepi masa depan, apa "agul-agul" kanggo industri baja?

Luo Tiejun ujar manawa kudu ngrebut kesempatan adhedhasar dhasar strategis kanggo nggedhekake permintaan domestik. Kanthi pangembangan Internet industri 5G + sing kuat, investasi negara saya ing infrastruktur anyar lan manufaktur canggih terus meningkat, sing terus nyuntikake dorongan anyar menyang upgrade permintaan baja ing industri baja ing hilir kayata mobil, peralatan omah, lan produk cerdas.

"Penggabungan lan reorganisasi rantai industri hulu lan hilir minangka panjaluk anyar supaya industri baja nyadari pangembangan industri miturut pola pangembangan anyar." Luo Tiejun negesake manawa kudu nyepetake penggabungan lan reorganisasi ing industri, lan terus ningkatake kerja sama inovatif karo perusahaan hulu lan hilir ing rantai industri kanggo nguatake perusahaan hulu Hilir lan lembaga riset kolaborasi kanggo nggawe inovasi supaya bisa nemokake anyar kabutuhan pangguna lan nambah lan nguatake rantai industri.

Dheweke ujar manawa "Sabuk lan Inisiatif Dalan" nyebabake level mbukak sing luwih dhuwur, lan uga nggawa kesempatan anyar kanggo perusahaan baja "go global". Industri baja duwe ciri intensitas investasi dhuwur lan relevan industri, lan iku peserta sing penting banget kanggo konstruksi gabungan "Sabuk lan Dalan" sing berkualitas.

"Kerja sama kapasitas internasional minangka salah sawijining cara penting kanggo industri baja China kanggo ngupayakake transformasi lan upgrade." Luo Tiejun ujar manawa perusahaan baja kudu ngerti kabeh kesempatan kanggo mbentuk maneh rantai industri global, lan sekaligus kanthi evaluasi ruang kanggo kerja sama kapasitas internasional, nambah koordinasi lan kerja sama, lan ngenali posisi Koperasi, nguatake pencegahan risiko, lan ngupayakake nggawe kaluwihan kompetitif internasional anyar kanthi kerja sama kapasitas produksi internasional tingkat tinggi.


Wektu kiriman: Jan-05-2021