Mengko, impor lan ekspor baja negaraku bisa uga nuduhake pola "dobel"

Miturut statistik paling anyar saka Administrasi Umum Bea Cukai, negara saya ngekspor 7.542 yuta ton baja ing wulan Maret, paningkatan tahunan 16,5%; lan ngimpor 1,322 yuta ton baja, tambah saka 16,3% saben taun. Ing telung wulan kapisan, negara saya ngekspor produk baja 17,682 yuta ton, tambah 23,8% taun-taun; impor kumulatif produk baja yaiku 3,718 yuta ton, kenaikan tahunan 17,0%.

Salah siji sing paling penting yaiku ekspor baja negara saya ing wulan Maret tambah 2.658 yuta ton dibandhingake karo wulan Februari, yaiku kenaikan 54,4%, sing ndadekake ekspor baja saben wulan anyar wiwit April 2017.

Miturut pendapat penulis, kanthi pulih ekspor baja negaraku, impor lan ekspor baja negara bisa uga nuduhake pola "dobel" ing wektu mengko. "Sing paling dhuwur kaping pisanan" ditampilake ing volume: volume total impor lan ekspor baja bakal tetep ing level dhuwur; "paling dhuwur nomer loro" dibayangke ing tingkat pertumbuhan, lan impor lan ekspor baja bakal njaga tingkat pertumbuhan sing cukup dhuwur sajrone taun. Sebab utama yaiku:

Kaping pisanan, kanthi latar mburi pucuk karbon lan netralitas karbon, wilayah sing ngasilake baja utama negara saya wis nggawe kabijakan perlindungan lingkungan kanthi tekanan tinggi, nyebabake penurunan pasokan produk baja utama kayata bilet lan baja strip. Ing kahanan kasebut, produk-produk baja utama luar negeri mbanjiri pasar domestik. Iki bisa dideleng saka ekspor anyar billet baja Vietnam menyang China.

c93111042d084804188254ab8d2f7631

Pimpinan sing gegandhengan asosiasi industri sadurunge wis ujar manawa nyengkuyung nambah impor produk utami kayata bilet baja lan menehi peran lengkap kanggo pasar impor kanggo njamin pasokan pasar domestik. Penulis percaya manawa impor produk baja utama bakal dinormalisasi ing mbesuk, sing bakal ningkatake pertumbuhan impor baja negara saya.

Kapindho, prabédan rega ing pasar domestik lan luar negeri nyedhiyakake kondhisi sing apik kanggo ekspor baja domestik. Kanthi pamulihan permintaan ing pasar jaban rangkah, rega baja internasional wis pulih kanthi signifikan, lan jurang rega karo produk baja domestik saya saya tambah akeh. Contone HRC. Saiki, rega HRC utama ing pasar AS wis tekan US $ 1.460 / ton, padha karo RMB 9.530 / ton, dene rega SDK domestik mung udakara 5.500 Yuan / ton. Amarga iki, ekspor baja luwih nguntungake. Panulis prédhiksi manawa perusahaan baja bakal nyepetake gawe jadwal pesenan ekspor ing tahap mengko, lan volume ekspor produk baja bakal tetep dhuwur ing jangka pendek.

Saiki, faktor sing durung mesthi yaiku penyesuaian kebijakan potongan pajak pajak ekspor baja. Nalika kabijakan kasebut bakal dileksanakake saiki ora bisa diputusake. Nanging, panulis percaya manawa ora ana potongan potongan pajak ekspor baja bakal "dibersihake" langsung, nanging "nggoleki" saka 13% saiki nganti udakara 10% bisa uga ana kemungkinan kemungkinan gedhe.

Ing mbesuk, struktur produk ekspor baja domestik bakal nyedhaki produk sing ditambah regane dhuwur, lan ekspor baja bakal mlebu tahap "telu paling dhuwur" kanthi "kualitas tinggi, tambah nilai dhuwur, lan volume dhuwur" kanggo ngalangi pengaruh biaya pangaturan tarif pajak.

Utamane, volume ekspor produk baja khusus bakal saya tambah. Data kasebut nuduhake manawa saka 53,68 yuta ton baja sing diekspor negara saya ing taun 2020, bar lan kabel nyumbang 12,9%, sudut lan baja bagean ana 4,9%, pelat nyumbang 61,9%, pipa nyumbang 13,4%, lan baja liyane varietas nyumbang Rasio iki tekan 6,9%. Iki, 32,4% kalebu ing baja khusus. Panulis prédhiksi manawa ing mbesuk, miturut pengaruh penyesuaian kebijakan potongan harga pajak ekspor, proporsi ekspor produk baja khusus domestik bakal nambah.

Kajaba, impor baja bakal nuduhake pola "kenaikan proporsi impor produk utama kanthi cepet lan kenaikan impor baja mewah". Nalika riset domestik lan pangembangan baja canggih terus saya tambah, proporsi baja impor baja dhuwur bisa mudhun. Perusahaan baja domestik kudu nyiapake kanthi lengkap, ngoptimalake struktur produk ing wektu, lan ngupayakake kesempatan pangembangan kanthi pola perubahan impor lan ekspor perdagangan.


Wektu kiriman: Apr-20-2021