Baja tahan karat paling tipis ing donya mung kandel 0,015 mm: digawe ing China

Miturut laporan paling anyar saka CCTV, "baja luh tangan" paling anyar sing diprodhuksi dening China Baowu Taiyuan Iron and Steel Group luwih tipis tinimbang kertas, kaya kaca, lan tekstur sing angel banget. Kandhane mung 0,015 mm. Tumpukan lembaran baja 7 yaiku koran. kekandelan.

Dilaporake manawa iki minangka baja tahan karat paling tipis ing donya saiki, lan bisa digunakake minangka bahan proses ing chip kasebut mbesuk, mula diarani uga "baja chip."

Kanggo nggawe "baja chip" jenis iki, kunci utamane ana ing susunan lan kombinasi rol rem ing turnstile. Klompok Besi lan Baja Baowu Taiyuan wis nyoba 711 eksperimen lan nyoba luwih saka 40.000 jinis rol rem sajrone rong taun suwene. Sawise kemungkinan permutasi lan kombinasi, gerbang stainless steel digawe ketebalan 0,02 mm, dadi monopoli teknologi asing.

Wiwit wulan Mei taun kepungkur, Iron lan Steel Taiyuan terus nindakake riset ilmiah lan teknologi adhedhasar iki, lan sawise meh satus eksperimen, pungkasane ngebor baja tahan karat dadi 0,015 mm.

Saliyane ngolah chip, "baja chip" iki uga bisa digunakake kanggo sensor ing bidang aerospace, batere kanggo produk energi anyar, lan ponsel layar lipat.

旺 钢卷 车间 全貌 3


Wektu kiriman: Aug-30-2021