Започнува „14-от петгодишен план“, Фужоу ја забрзува изградбата на „град“

Пред една недела беа потпишани 21 проект во областа на пристаништето во заливот Луојуан на градот пристаниште на свилата во Фужоу, со вкупна инвестиција од 35,4 милијарди јуани (РМБ, исто подолу). Меѓу нив, проектот за висока специјална челична база на материјали инвестиран и конструиран од Кина Баоу Таијуан Ironелезо и челик (Групација) копродукции, Ltd, со вкупна инвестиција од 10 милијарди јуани, ќе изгради 3,22 милиони тони производи од бутик во Заливот Луојуан врз основа на постојната скала на Баостил Дешенг. Предмети од не'рѓосувачки челик.

Локалните власти им соопштија на новинарите на Кинеската новинска агенција на 8-ми дека овој централизиран договор ќе го забрза надградувањето на индустријата за челик во заливот Луојуан и ќе го забрза промоцијата на градот пристаниште „Патот на свилата“ за изградба на светска класа од бутик од нерѓосувачки челик, индустриска база.

Hdbe9c10f4bf24bc4b15deb2014865307C

Постепено зголемувањето на „Пристаништето град на патот на свилата“ во Фужоу е микрокосмос од забрзаната изградба на „град“ од Фужоу. По влегувањето во „клубот на БДП што надминува еден трилион јуани“ за прв пат, Фужоу продолжи да развива динамика, вложувајќи ги сите напори да го „привлече“ столбот на раст, да изгради центар „Хаиси“ и да се стреми да стане национален централен град.

Започна „14-от петгодишен план“. Фужо јасно стави до знаење дека во следните пет години, тој ќе се фокусира на изградба на шест „града“ како што се Новиот град Фужу Бинхај, Универзитетот Фужоу Сити, Југоисточен Авто Сити, Сити Порт Сити, Меѓународниот авијациски град Фужоу (Чангле) , и модерен логистички град. Звучеше „собранискиот повик“ за забрзување на изградбата на модерен меѓународен град.

Според планот, „тврдите цели“ за развој на Фужоу во текот на периодот на „14-от петгодишен план“ се: постигнување ново зголемување на нивото на енергија на главниот град на провинцијата, настојување да се одржи просечна годишна стапка на раст од 7% во БДП, изградена површина од околу 500 квадратни километри и урбано постојано население од 500 Десет илјади луѓе, приматот на главниот град на провинцијата и движечката сила на зрачењето значително се зголемија.

Хуанг Маоксинг, декан на Економското училиште на Универзитетот Фуџијан Нормал, смета дека изградбата на шест современи градови ќе обезбеди постојан поттик за раст на Фужоу со средна и голема брзина.

На почетокот на новата година, изградбата на шест современи градови во Фужоу е целосно разгорена. Во југоисточниот авто-град лоциран во округот Минху, градот Фужоу, се забрзуваат Проектот за проширување и реконструкција на автопатот 203, Проектот за индустриски парк Ланпу и проектот за индустриски парк Нов материјал за високо-квалитетни Донгтаи. Је Рениу, секретар на партискиот комитет на округот Минху, истакна дека со собирање на група големи и добри проекти за поддршка на автомобили ќе се спроведе силен ланец за дополнување на автомобилската индустрија, понатамошно проширување и зајакнување на автоиндустријата и ќе се вложат сите напори да се изгради југоисточен автомобилски град со интегриран развој на луѓето, индустријата и градот.

Во Бинхај, новиот град Фужоу, неодамна започна проектот Фуџијан Бери Хеканг, Дигитален живот индустриски парк (фаза II), со вкупна инвестиција од 1,678 милијарди јуани, фокусирана на облак-компјутери, секвенционирање на гени, уредување на гени, вештачка интелигенција и други високо-технолошки технологии да се изгради центар за податоци и база за производство, центар за истражување и развој и други мулти-функционални, здравствени и медицински индустриски паркови со цел живот Ова е една од првите групи големи проекти во провинцијата Фуџијан што започнаа со концентрирана градба на почетокот на периодот на „14-от петгодишен план“.

Огледало (1)

Забрзајте ја изградбата на „град“ и Фужоу ќе ја потенцира индустриската поддршка. Во едно интервју, градоначалникот на Фужоу Ју Менџун изјави дека индустријата е најважната поддршка за промовирање на висококвалитетен развој на сеопфатен начин, а иновациите се првата движечка сила.

Гледајќи наназад во „Тринаесеттиот петгодишен план“, благодарение на понатамошниот раст на петте најголеми 100 милијарди индустриски јата како што се текстил, хемиски влакна и храна од лесна индустрија, вкупната вредност на индустриското производство на Фужоу се очекува да надмине 1,1 трилиони јуани . Кон „14-от петгодишен план“, Фужоу ќе продолжи да се држи до „ниуби“ на индустријата и да не се релаксира, да помогне привлекување големи лидери, култивирање на големи гроздови и развој на големи индустрии.

Кајсија линија на коса 04

Предностите на прекуокеанските кинески и тајванци се исто така голема помош за Фужоу да ја забрза изградбата на „град“. Фужоу е добро познат роден град на прекуокеанските Кинези и важен дом на предците на тајванските сонародници. Постојат повеќе од 4 милиони луѓе во странство во 177 земји и региони во светот. Хуанг Маоксинг верува дека широко собирање на мудроста и силата на сонародниците дома и во странство за да се стремат кон повеќе капитал, таленти и технологија дома и во странство да се соберат во Фужоу ќе ја забрза изградбата на шест модерни градови, вклучувајќи го Новиот град Фужоу Бинхај, Југоисточен авто-град , и пристаништето Силк Сити Роуд Сити. Промовирајте го „двојниот циклус“ и послужете се на новата шема на развој. (Финиш)


Време на објавување: март-19-2021 година