Првата група на шини од 5.000 тони на Baotou Steel постигнува продажба во „облак“

На 2 март, компанијата за продажба на челик Баотоу изјави дека првата група на челични шини од 5.000 тони на компанијата неодамна оствари продажба на „облак“, што исто така означи дека шините на Баотоу Стил скокнале до „облакот“ со еден удар.

Baotou Steel се наоѓа во градот Баотоу, автономен регион на Внатрешна Монголија. Таа е една од најраните челични индустриски бази изградени по основањето на Нова Кина. Сопственост на две котирани компании, „Baogang Iron and Steel Co., Ltd.“ и „Баоганг Ретка Земја“, таа е една од главните кинески бази за производство на шини, една од основните основи за производство на челични цевки и најголемата база за производство на плочи во Северна Кина. Тоа е исто така потекло и најголема во индустријата за ретки земји во светот. База на научно истражување и производство на ретки земји.

Според воведувањето, различно од традиционалниот метод на продажба, ова е првата група челични шини продадени од Баотоу Стил преку електронскиот трговски центар Национална енергија.

Лист за коса HL

Националниот енергетски е-трговски центар е единствената B2B вертикална само-управувана платформа за е-трговија во рамките на Националната енергетска група. Интегрира наддавање, испитување на цени, споредба на цени и трговски центри во електронски систем за набавки, што вклучува материјали во повеќе деловни области како јаглен, транспорт и нова енергија. Купување и опслужување на скоро 1.400 единици на Националната енергетска група.

Официјални извори посочуваат дека неодамна, Баотоу Ајрон & Челик го презеде водството во преговорите за моделот на рамки за продажба на железничката е-трговија со одговорната единица на областа за транспорт на електронскиот трговски центар на Националната енергија и потпиша рамковен договор за купување, станувајќи првиот добавувач на шини во трговскиот центар. Договорот ги опфаќа сите железнички компании во рамките на Националната енергетска група, а поефикасно се промовираат тешки железнички шини, гасени шини, шини за ретки земјишта и други производи на Баотоу Стил.

Корпорацијата Baotou Steel Group изјави дека со длабинска примена на стратегијата на земјата „Интернет +“, групацијата активно ќе промовира диверзифицирана продажба на челични шини. (Финиш)


Време на објавување: март-17-2021 година