Гуангдонг Кијанџин Индустриски инвестира во изградба на 200,000 тони годишно проект за производство на ладно валање, сместен во Шизонг, Јунан

Во последниве години, округот Шизонг ја следеше идејата за „надополнување на ланецот, продолжување на ланецот и зајакнување на ланецот“, потпирајќи се на постојните 1,575 милиони тони нерѓосувачки челик предности на капацитет за производство на суров челик, активно да ги култивира и прошири нерѓосувачките индустриски синџир од челик и се стремиме да изградиме индустриски кластер од не'рѓосувачки челик и се стремиме да го направиме Шизонг Индустрискиот парк од не'рѓосувачки челик во округот е вграден во единствениот град од прва класа на не'рѓосувачки челик на Јунан, на југо-запад.

Според планот, индустрискиот парк од не'рѓосувачки челик во округот Шизонг има планирана површина од 279,76 хектари и вкупна инвестиција од 7,81 милијарди јуани. Се проценува дека до 2025 година ќе оствари приход од продажба од 62,8 милијарди јуани, вкупен профит од 1,81 милијарди јуани и вкупен данок од 1,26 милијарди јуани. Планирано е да се потребни 3 до 5 години за да се изгради индустрискиот парк од не'рѓосувачки челик во округот Шизонг во ажурирана верзија на целиот синџир на индустрии, почнувајќи од суровини, топење, топло валање, ладна валана обработка и разни производи од не'рѓосувачки челик за изградба индустриски кластер од нерѓосувачки челик на ниво на носач на авиони.

Индустријата за нерѓосувачки челик во округот започна со Yunnan Tiangao Nickel Industry Co., Ltd., која привлече инвестиции во 2009 година. Линијата за производство на топење од не'рѓосувачки челик беше завршена и пуштена во употреба во август 2012 година. Со текот на времето, единствената индустрија и несовршениот индустриски ланец ограничуваат развојот и растот на индустријата од не'рѓосувачки челик во Шизонг.

Со цел да им се даде целосна игра на уникатните предности на оригиналните 1,575 милиони тони капацитет за производство на суров челик од не'рѓосувачки челик, округот Шизонг воведе Qujing Dachang Trading Co., Ltd., Chongqing Cuizhiyuan Enterprise Management Co., Ltd. и Shizong County Fangwei Investment и развој копродукции, Ltd преку промоција на инвестиции. Рибар, со вкупна инвестиција од 870 милиони јуани, во округот Шизонг, Волаиди, ќе изгради 1,4 милиони тони линија за производство на топло валање од 1780 мм и 300 000 тони линија за производство на термичко обложување и мариноване од 1450 мм. Проектот започна со изградба на 29.05.2018 година и ќе заврши во 2019 година. Проектот беше завршен и пуштен во производство на 18 октомври 2010 година. Завршувањето на проектот ја пополни празнината во производството на челик со широки ленти во Јунан. Објавено е дека производствената линија за топла валање на Володи е првиот комплетен сет на независно развиена нова линија за производство на валарница за штици во Кина. Усвојува напредна технологија како што е топла испорака и топло полнење на плочи, хидраулична дебелина, автоматска контрола на ширината и друга напредна технологија во производството на плочи дома и во странство. Тркалање на разни високо-стандардни производи од не'рѓосувачки челик.

Hb7ebbf16f17b4b729c72b75a99c5f751g

Во индустрискиот парк од не'рѓосувачки челик во округот Шизонг, округот Шизонг Во Лаиди Метал Материјал копродукции е само една од многуте компании во индустрискиот парк од не'рѓосувачки челик во округот, и тоа е само една алка во индустрискиот ланец од не'рѓосувачки челик.

Во 2020 година, округот Шизонг, Волаиди Метал Материјал копродукции, ООД ќе произведе 680 000 тони разни челични калеми, со излезна вредност од 5 милијарди јуани и профит од 170 милиони јуани. Во исто време, успешно го воведе Јунан Jингжонг нови материјали копродукции, Ltd со годишно производство од 200.000 тони ладно валање со тесна ширина и Гуангдонг Кијанџин Индустриски да инвестира во изградба на 200.000 тони производство на ладно валање со широка ширина проекти, како и поддршка на изградбата на стрижење од не'рѓосувачки челик, галванизација и други производни линии. Претпријатијата за низводно производство на производи од не'рѓосувачки челик треба да обезбедат разни видови плочи од не'рѓосувачки челик, цевки и сл., Кои го надополнуваат целиот синџир на развој на индустријата од не'рѓосувачки челик и ја отвораат "последната милја" што го ограничува развојот на не'рѓосувачки индустријата за челик.

Со подобрувањето на синџирот на индустрија од не'рѓосувачки челик, Сечуан Гујоинронг Метал Материјал копродукции, Рибар, Сечуан Пенгжу ongонгксин металургија копродукции, Рибар и Ченгминг нови материјали копродукции, Ltd започнаа изградба на проекти за производство на плочи и цевки. Во моментов, изградбата на стандардизирани работилници е при крај. Се очекува да биде завршен и пуштен во производство во јуни 2021 година.


Време на објавување: април-10-2021 година