Мерки на претпазливост за поставување скали од нерѓосувачки челик

Скалите од нерѓосувачки челик се популарни и во затворени простории и на отворено, а исто така е едно од најчестите скали. На што треба да обрнеме внимание при инсталирање скали од нерѓосувачки челик?

1. Мерки на претпазливост за поставување столбови од скали од нерѓосувачки челик

101300831

1. Инсталирањето на оградите треба да се изврши во согласност со барањата и редоследот на градежната мастило нагоре нагоре од почетната точка.

2. Половите на двата краја на платформата на почетокот на скалите треба прво да се инсталираат, а инсталацијата да се зашрафе.

3. За време на конструкцијата на заварување, прачката за заварување треба да биде изработена од ист материјал како основниот материјал. За време на инсталацијата, столбот и вградениот дел треба привремено да се фиксираат со самото заварување. По издигнувањето и вертикалната корекција, заварувањето треба да биде цврсто.

4. Кога завртките се користат за поврзување, дупките на металната плоча на дното на столбот треба да се обработат во тркалезни дупки за да се спречи експанзионите завртки да бидат неконзистентни со нивните позиции. Може да се направат мали прилагодувања за време на инсталацијата. За време на изградбата, користете електрична вежба за да ги вежбате завртките за проширување во основата на столбот за инсталација, поврзете го столбот и поправете го малку. Ако има грешка во висината на инсталацијата, наместете ја со метална тенка заптивка. По вертикалните и висинските исправки, затегнете ги завртките. капаче

5. По инсталирањето на столбовите на двата краја, користете го истиот метод за да ги инсталирате преостанатите столбови со повлекување на кабелот.

6. Инсталацијата на столбот мора да биде цврста и да не е лабава.

7. Деловите за заварување со столб и завртки треба да се третираат со антикорозија и заштита од 'рѓа по инсталацијата.

 

Второ, процесот на инсталација на скали за скали од нерѓосувачки челик

101300111
1. Инсталација на вградени огради од нерѓосувачки челик

Инсталирањето на вградени делови (пост-вградени делови) вградени делови од оградата на скалите може да усвои само пост-вградени делови. Методот е да се користат завртки за проширување и челични плочи за да се направат пост-инсталирани конектори. Прво ставете ја линијата на основата за цивилна конструкција и определете ја колоната Поправете ја положбата на точката, а потоа вежбајте дупка на подот од скалите со вежба за удар, а потоа инсталирајте ги завртките за проширување. Завртките одржуваат доволна должина. Откако ќе се постават завртките, затегнете ги завртките и заварете ја навртката и завртката за да спречите олабавување на навртката и челичната плоча. Врската помеѓу парапет и површината на wallидот, исто така, го усвојува горенаведениот метод.

2. Плати се

Поставувањето поради горенаведената пост-вградена конструкција може да предизвика грешки. Затоа, пред да се инсталира столбот, линијата треба повторно да се постави за да се утврди точноста на положбата на закопаната плоча и заварениот вертикален столб. Ако има отстапување, треба да се поправи на време. Треба да се осигура дека сите столбови од нерѓосувачки челик се сместени на челични плочи и можат да се заваруваат наоколу.
3. Потпирачот за рака е поврзан со столбот

Пред поставување на парапет и колона што ја поврзува колоната, линијата е поставена преку издолжена линија, а жлебот се обработува на горниот крај според аголот на наклон на скалите и заобленоста на користената парапет. Потоа ставете ја парапетката директно во жлебот на столбот и инсталирајте ја со заварување на место од едниот до другиот крај. Соседните огради се инсталирани точно и спојките се затегнати. Откако ќе се избришат соседните челични цевки, спојниците се заваруваат со електроди од нерѓосувачки челик. Пред заварување, мора да се отстранат дамките од маслото, брусите, дамките од 'рѓа, во опсег од 30-50мм по секоја страна од заварот.

Три, мелење и полирање

101300281

Откако столбовите и парапетите се заварени, користете преносна мелница за мелење тркала за да ги измазните заварите додека заварите не се видливи. Кога полирате, користете фланелно тркало за мелење или филц за полирање, и користете ја соодветната паста за полирање во исто време, се додека не е во основа иста како и соседниот основен материјал, а спојката за заварување не е очигледна.

4. Откако ќе се инсталира лактот, двата краја на исправниот потпирач за рака и двата краја на вертикалната шипка се привремено фиксирани со заварување на место.


Време на објавување: 02.09.2021 година