Првата зграда во светот од нерѓосувачки челик е изградена за 28 часа за да изгради 11 ката, со работен век до илјада години

Станбен проект со вкупна површина од 3.000 квадратни метри на 11 -ти кат за 28 часа беше официјално претставен во Чангша на 16 -ти. Тоа е „дело“ на Broad Buildable Technology Co., Ltd., подружница на Hunan Broad Technology Group, именувана како „Living Building“, и е првата зграда во светот од нерѓосувачки челик.

Процесот на изградба на оваа станбена зграда е како да се гради автомобил, користејќи индустриски методи за да се трансформира традиционалниот модел на градба. Еден вработен на местото на настанот им рече на новинарите дека работниот век на оваа куќа може да достигне илјада години.

210009671

Во врска со причината за развојот на „живите згради“, hanанг Јуе, претседател и претседател на „Широка група“, рече дека челичните конструкции можат да ги заменат традиционалните згради за да издржат земјотреси. Втората мотивација е да заштедите енергија и добро да ги загреете зградите.

Оваа „жива зграда“ ја користи оригиналната „плоча од нерѓосувачки челик“ на Јуанда. Целата зграда не користи бетон и е 100% фабрички изработена. Инсталирањето на страницата е исклучително едноставно. Се транспортира во контејнер од 40 метри и може да се транспортира до сите делови на светот без бариери и ниска цена. За време на епидемијата во 2020 година, јужнокорејската верзија на „болницата Хуошеншан“ ја користеше зградата на плочата од нерѓосувачки челик во фабрички стил Јуанда.

"Произведен е со фабрички методи и има многу висока безбедност. Има карактеристики на нерѓосувачки челик, висока топлинска изолација, длабока технологија и ниска цена". Hanанг Јуе рече дека со изградбата на нерѓосувачки челик, може да се промени демонтажата на куќите во изминатите неколку децении. Феноменот на човечкото богатство може да се пренесе илјадници години. Тој воведе дека живите згради се екстремно флексибилни во однос на видовите на згради, типови на единици, типови простории и подови за собирање и одземање. Може да се користат за изградба на супер луксузни куќи, хотели со пет starвездички, облакодери и ефтини станови за пошироката јавност.

50% од светските емисии на јаглерод доаѓаат од згради. Ако ја намалиме потрошувачката на енергија за 80 до 90% на зградите, тоа ќе биде еквивалентно на 40% од светските емисии на јаглерод во иднина. „Ова е огромна можност за намалување на јаглеродот. Hanанг Јуе откри дека „живата зграда“ усвојува густа изолација, повеќе стаклени прозорци и обновување на топлина на свеж воздух, што може да го намали јаглеродот од 80% до 90% во споредба со конвенционалните згради. Може да се опише како светска локомотива „неутрално јаглеродна“.

Истиот ден, исто така, се одржа конференција за технологија за имагинација Хуолоу. Поранешниот генерален секретар на ОН, Бан Ки-мун, во главниот говор во видеото на конференцијата рече дека не постои друг начин да се реши проблемот со климатските промени, освен нулта емисија на јаглерод. Главните емитувачи на јаглерод како САД, Кина, Јапонија, Јужна Кореја и други европски земји објавија дека 2050 или 2060 година ќе биде целната година за нето нулта емисија на штетни гасови. Целта на Милениумската архитектура поставена од Broad Living Building е многу поврзана со 11 -тата цел на Обединетите нации за одржлив развој цели, имено „одржливи градови и заедници“.

Експертите за структурно инженерство рекоа дека и покрај високиот квалитет на животните згради, цената е пониска од онаа на традиционалните згради. Технологијата на „живи згради“ на кинеските компании има голем потенцијал да го окупира глобалниот пазар.

Горенаведеното е содржината на „Првата светска конструкција од нерѓосувачки челик што ја покажува брзината на Кина, 11 ката изградени за 28 часа“, што ви ја донесе градежниот канал за вести. Каналот за градежни вести ќе продолжи да обрнува внимание на повеќе жешки вести. Добредојдовте да не следите и да обрнете внимание на конструкцијата. Industryешки вести за индустријата


Време на објавување: 22 јули-2021 година