САД воведуваат нови санкции врз иранската индустрија за челик

Забележано е дека САД вовеле нови санкции против кинески производител на графитни електроди и голем број ирански субјекти вклучени во производство и продажба на челик во Иран.

Засегнатата кинеска компанија е Каифенг Пингмеи Нова технологија за карбонски материјали копродукции, ООД Компанијата беше санкционирана затоа што испорача „вкупно илјадници тони нарачки“ на иранските челични компании од декември 2019 до јуни 2020 година.

Засегнатите ирански компании вклучуваат комплекс „Пасаргад челик“, кој произведува 1,5 милиони тони палка годишно, и компанијата „Гилан челик комплекс“, која има капацитет за топло валање од 2,5 милиони тони и капацитет за ладно валање од 500 000 тони.

Засегнатите компании исто така вклучуваат холдинг компанија за рудници и минерални индустрии од Блискиот исток, Сирјан Ирански челик, Иранска челична компанија Заранд, Хазар Стил Ко, Комплекс Виан Челик, Комплекс од челик Јужна Руина, Индустриски градежен конструкциски челичен валавник, Челичен комплекс западен Алборз, индустриски Есфарајен Комплекс, Комплекс на индустрија за челик Бонаб, Ирански челик Сирјан и иранска челична компанија Заранд.

Американскиот министер за финансии Стивен Мнучин изјави: „Администрацијата на Трамп продолжува да работи на блокирање на протокот на приход кон иранскиот режим, бидејќи режимот сè уште финансира терористички организации, поддржува угнетувачки режими и бара да добие оружје за масовно уништување. “

04 Детали за серпентина од не'рѓосувачки челик (不锈钢 卷 细节)


Време на објавување: Јан-07-2021