Што е четкан нерѓосувачки челик

Brushed stainless steel is a wire-like texture on the surface of stainless steel, which is just a processing technology of stainless steel. The surface is matt, and there is a trace of texture on it carefully, but it can't be felt. It is more wear-resistant than the normal bright surface of stainless steel, and looks a little higher-grade.

Процесот на цртање на жица ќе ја изгуби дебелината на плочката од не'рѓосувачки челик до одреден степен, генерално 0,1 ~ 0,2 mm. Покрај тоа, бидејќи човечкото тело, особено дланката, има релативно силно лачење на масло и пот, таблата за цртање на жица од не'рѓосувачки челик честопати ќе остави очигледни отпечатоци од прсти кога ќе се допре со рака, и треба редовно да се чисти.

Most of the stainless steel surface treatments are suitable for polishing, gloss and mirror finish, and there are very few suitable for drawing. These stainless steels suitable for drawing are commonly known as "brushed stainless steel".

Ha00fa10dcfd7466a80486e49f3449e18y

Цртежот од жица од не'рѓосувачки челик обично има неколку ефекти: образец на жица, модел на снег, најлон модел. Шема на прав конец е непрекината шема од горе надолу и генерално е доволно да се користи фиксна машина за цртање за да се помести работното парче напред и назад. Снежната шема е најпопуларна сега. Составен е од малку уредени точки и може да се користи со шкурка за инсекти за да се постигне ефектот.

Најлонската шема е составена од линии со различна должина. Бидејќи најлонското тркало е меко во текстура, може да меле нерамни делови за да достигне најлонска шема.

Boardичаната табла за цртање обично се однесува на текстурата на површината плус колективното име. Поранешното име е замрзнат одбор, а текстурата на површината вклучува прави линии, случајни линии (и линии), бранувања и нишки. Обоена жица за цртање од не'рѓосувачки челик е површина од разни бои добиени со обработка на хемиско обложување на вода или обложување на вакуумско јонско обложување на површината на подлогата на таблата за цртање на жица од не'рѓосувачки челик.

Hada0c5bf7e8744daa61ac3e284c665a1c

Стандард за квалитет

1. Празнењето на сите компоненти треба да биде прецизно, а дозволеното отстапување на должината на компонентата е 1мм.

2. Компонентите мора да се проверат за исправност пред сечењето, во спротивно тие мора да се исправат.

3. За време на заварувањето, електродата или жицата треба да бидат од типот погоден за материјалот што треба да се заварува, а треба да се обезбеди и фабрички сертификат.

4. Компонентата мора да биде поставена во точна позиција за време на заварувањето.

5. За време на заварувањето, спојниците за лемење треба да бидат цврсти, заварот да биде полн, а бранот за заварување на површината на заварот треба да биде униформен и да нема подметнувачи, нецелосни завари, пукнатини, згура, заварување нерамнини, изгореници, гребнатини на лак, дефекти како лакови кратери и пори слични на игла, и не смее да има прскање во областа на заварување.

6. По завршувањето на заварувањето, троската за заварување треба да биде нокаутирана.

7. Откако компонентите се заваруваат и составуваат, тие треба да се измазнуваат и полираат со рачна машина за да се направи изгледот мазен и чист.


Време на објавување: мај-14-2021 година