Fillon "Plani i 14-të pesë-vjeçar", Fuzhou përshpejton ndërtimin e "qytetit"

Një javë më parë, u nënshkruan 21 projekte në zonën e Portit të Gjirit Luoyuan të "Qytetit të Portit Rrugor të Mëndafshit" në Fuzhou, me një investim total prej 35.4 miliardë juan (RMB, e njëjta më poshtë). Midis tyre, projekti i bazës së materialeve të reja të çelikut special të nivelit të lartë të investuar dhe ndërtuar nga China Baowu Taiyuan Iron and Steel (Group) Co, Ltd, me një investim total prej 10 miliardë juan, do të ndërtojë 3.22 milion tonë produkte butiku në Gjiri Luoyuan në bazë të shkallës ekzistuese të Baosteel Desheng. Sende prej çeliku inox.

Zyrtarët lokalë u thanë gazetarëve të Agjencisë së Lajmeve të Kinës në 8 se kjo kontratë e centralizuar do të përshpejtojë azhurnimin e industrisë së çelikut në Gjirin Luoyuan dhe do të përshpejtojë promovimin e "Qytetit të Portit Rrugor të Mëndafshit" për të ndërtuar një bazë industriale të butikut të çelik inox të klasit botëror.

Hdbe9c10f4bf24bc4b15deb2014865307C

"Qyteti i Portit të Rrugës së Mëndafshit" që rritet gradualisht në Fuzhou është një mikrokozmos i ndërtimit të përshpejtuar të një "qyteti" nga Fuzhou. Pasi hyri në "klubin e PBB-së që tejkalon një trilion juan" për herë të parë, Fuzhou ka vazhduar të zhvillojë vrullin, duke bërë çdo përpjekje për të kapur "polin e rritjes", për të ndërtuar një qendër "Haisi" dhe për t'u përpjekur të bëhet një qytet qendror kombëtar.

Filloi "Plani i 14-të pesë-vjeçar". Fuzhou e ka bërë të qartë se në pesë vitet e ardhshme, ajo do të përqëndrohet në ndërtimin e gjashtë "qyteteve" të tilla si Fuzhou Binhai New City, Fuzhou University City, Qyteti i Juglindjes Auto, Qyteti i Rrugës së Mëndafshit Porti Detar, Fuzhou (Changle) Qyteti Ndërkombëtar i Aviacionit , dhe Qyteti i Logjistikës Moderne. Dukej "thirrja e asamblesë" për të përshpejtuar ndërtimin e një qyteti modern ndërkombëtar.

Sipas planit, "synimet e vështira" për zhvillimin e Fuzhou gjatë periudhës së "Planit të 14-të Pesë-vjeçar" janë: arritja e një rritjeje të re në nivelin e energjisë së kryeqytetit provincial, duke u përpjekur të mbash një normë mesatare vjetore të rritjes prej 7% në PBB, një zonë e ndërtuar me rreth 500 kilometra katrorë dhe një popullsi urbane e përhershme prej 500 Dhjetë mijë njerëz, përparësia e kryeqytetit provincial dhe forca lëvizëse e rrezatimit janë rritur ndjeshëm.

Huang Maoxing, dekan i Shkollës Ekonomike të Universitetit Fujian Normal, beson se ndërtimi i gjashtë qyteteve moderne do të sigurojë një shtysë të qëndrueshme për rritjen e shpejtë dhe të mesme të Fuzhou.

Në fillim të vitit të ri, ndërtimi i gjashtë qyteteve moderne në Fuzhou është ndezur plotësisht. Në Qytetin Juglindor të Automjeteve që ndodhet në Qarkun Minhou, Fuzhou City, Projekti për Zgjerimin dhe Rindërtimin e Autostradave Provinciale 203, Projekti i Parkut Industrial Lanpu dhe Projekti i Parkut Industrial New Material të Dongtai High-end, po përshpejtohen. Ye Renyou, sekretar i Komitetit të Partisë së Qarkut Minhou, vuri në dukje se mbledhja e një grupi të projekteve të mëdha dhe të mira për mbështetjen e automjeteve do të zbatojë një zinxhir të fortë për të plotësuar industrinë e automjeteve, për të zgjeruar dhe forcuar më tej industrinë e automjeteve dhe për të bërë çdo përpjekje për të ndërtuar një qyteti juglindor i automobilave me zhvillimin e integruar të njerëzve, industrisë dhe qytetit.

Në Binhai Qyteti i Ri i Fuzhou, projekti Fujian Berry Hekang Digital Industrial Park Industrial (Faza II) filloi kohët e fundit, me një investim total prej 1.678 miliardë juan, duke u përqëndruar në llogaritjen e reve, renditjen e gjeneve, redaktimin e gjeneve, inteligjencën artificiale dhe teknologji të tjera të teknologjisë së lartë për të ndërtuar një qendër të dhënash dhe Baza të prodhimit, qendër R&D dhe parqe të tjera shumë-funksionale, me cikël të plotë të shëndetit dhe parqeve industriale mjekësore. Ky është një nga grupet e para të projekteve të mëdha në Provincën Fujian që fillojnë ndërtimet e përqendruara në fillim të periudhës së "Planit të 14-të pesë-vjeçar".

Ir 卷 -Pasqyra (1)

Përshpejtoni ndërtimin e një "qyteti" dhe Fuzhou do të nxjerrë në pah mbështetjen industriale. Në një intervistë, Kryetari i Bashkisë Fuzhou You Mengjun deklaroi se industria është mbështetja më e rëndësishme për të promovuar zhvillimin me cilësi të lartë në një mënyrë të gjithanshme, dhe inovacioni është forca e parë lëvizëse.

Duke parë në "Planin e trembëdhjetë pesë-vjeçar", falë rritjes së mëtejshme të pesë grupeve më të mëdha 100 miliardë industriale si tekstili, fibra kimike dhe ushqimi i industrisë së lehtë, vlera totale e prodhimit industrial të Fuzhou pritet të tejkalojë 1.1 trilion juan . Drejt "Planit të 14-të Pesë-vjeçar", Fuzhou do të vazhdojë të mbajë "niubin" e industrisë dhe të mos pushojë, të ndihmojë tërheqjen e drejtuesve të mëdhenj, kultivimin e grupeve të mëdha dhe zhvillimin e industrive të mëdha.

Vija e flokëve të kajsisë 04

Përparësitë e kinezëve dhe tajvanezëve jashtë shtetit janë gjithashtu një ndihmë e madhe për Fuzhou për të përshpejtuar ndërtimin e një "qyteti". Fuzhou është një qytet i njohur i kinezëve jashtë shtetit dhe një shtëpi e rëndësishme stërgjyshore e bashkatdhetarëve Taiwan. Ka më shumë se 4 milion njerëz jashtë shtetit në 177 vende dhe rajone në botë. Huang Maoxing beson se mbledhja e gjerë e mençurisë dhe forcës së bashkatdhetarëve brenda dhe jashtë vendit për t'u përpjekur për më shumë kapital, talente dhe teknologji brenda dhe jashtë vendit për t'u mbledhur në Fuzhou do të përshpejtojë ndërtimin e gjashtë qyteteve moderne duke përfshirë Fuzhou Binhai Qytetin e Ri, Qytetin Juglindor të Automjeteve , dhe Qyteti i Portit Detar të Rrugës së Mëndafshit. Promovoni "ciklin e dyfishtë" dhe shërbejeni modelit të ri të zhvillimit. (Mbaro)


Koha e postimit: Mar-19-2021