Masat paraprake për instalimin e shkallëve prej çeliku inox

Shkallët prej çeliku inox janë të njohura si brenda ashtu edhe jashtë, dhe është gjithashtu një nga shkallët më të zakonshme. Çfarë duhet t'i kushtojmë vëmendje kur instalojmë shkallët prej çeliku inox?

1. Masat paraprake për instalimin e shtyllave të shkallëve prej çeliku inox

101300831

1. Instalimi i kangjellave duhet të kryhet në përputhje me kërkesat dhe rendin e linjës së bojës së ndërtimit lart nga pika e fillimit.

2. Shtyllat në të dy skajet e platformës në fillim të shkallëve duhet të instalohen së pari, dhe instalimi duhet të mbyllet me bulona.

3. Gjatë ndërtimit të saldimit, shufra e saldimit duhet të bëhet nga i njëjti material si materiali bazë. Gjatë instalimit, shtylla dhe pjesa e ngulitur duhet të fiksohen përkohësisht me saldim në vend. Pas ngritjes dhe korrigjimit vertikal, saldimi duhet të jetë i fortë.

4. Kur bulonat përdoren për lidhje, vrimat në pllakën metalike në fund të shtyllës duhet të përpunohen në vrima të rrumbullakëta për të parandaluar që bulonat e zgjerimit të mos jenë në përputhje me pozicionet e tyre. Rregullime të vogla mund të bëhen gjatë instalimit. Gjatë ndërtimit, përdorni një stërvitje elektrike për të shpuar bulonat e zgjerimit në bazën e shtyllës së instalimit, lidhni shtyllën dhe rregulloni atë pak. Nëse ka një gabim në lartësinë e instalimit, rregulloni atë me një copë litari të hollë metalike. Pas korrigjimeve vertikale dhe të ngritjes, shtrëngoni vidhat. kapak

5. Pas instalimit të shtyllave në të dy skajet, përdorni të njëjtën metodë për të instaluar shtyllat e mbetura duke tërhequr kabllon.

6. Instalimi i shtyllës duhet të jetë i fortë dhe jo i lirshëm.

7. Pjesët e saldimit me shtyllë dhe lidhëset me bulona duhet të trajtohen me anti-korrozion dhe anti-ndryshk pas instalimit.

 

Së dyti, procesi i instalimit të parmakëve të shkallëve prej çeliku inox

101300111
1. Instalimi i parmakëve të ngulitur prej çeliku inox

Instalimi i pjesëve të ngulitura (pjesë të ngulitura) në pjesët e ngulura të kangjellave të shkallëve mund të miratojë vetëm pjesë të ngulitura pas. Metoda është që të përdorni bulona zgjerimi dhe pllaka çeliku për të bërë lidhës të instaluar pas. Së pari vendosni vijën në bazën e ndërtimit civil dhe përcaktoni kolonën Fiksoni pozicionin e pikës, dhe më pas shponi një vrimë në dyshemenë e shkallëve me një stërvitje goditëse, dhe pastaj instaloni bulonat e zgjerimit. Bulonat mbajnë gjatësi të mjaftueshme. Pasi të vendosen bulonat, shtrëngoni bulonat dhe bashkoni arrën dhe vidën për të parandaluar që arra dhe pllaka çeliku të lirohen. Lidhja midis parmakut dhe sipërfaqes së murit miraton gjithashtu metodën e mësipërme.

2. Paguani

Shtrirja për shkak të ndërtimit të sipërpërmendur pas ngulitjes mund të shkaktojë gabime. Prandaj, para se kolona të instalohet, vija duhet të shtrohet përsëri për të përcaktuar saktësinë e pozicionit të pllakës së varrosur dhe shtyllën vertikale të ngjitur. Nëse ka ndonjë devijim, ai duhet të korrigjohet me kohë. Duhet të sigurohet që të gjitha kolonat prej çeliku inox janë të ulura në pllaka çeliku dhe mund të ngjiten përreth.
3. Mbështetësja e krahut është e lidhur me kolonën

Para instalimit të parmakut dhe kolonës që lidh kolonën, vija shtrihet përmes një linje të zgjatur, dhe një zakon është përpunuar në skajin e sipërm sipas këndit të pjerrësisë së shkallëve dhe rrumbullakësisë së parmakut të përdorur. Pastaj vendoseni parmakun drejtpërdrejt në brazdën e kolonës dhe instalojeni atë me saldim në vend nga njëri skaj në tjetrin. Parmakët ngjitur janë instaluar me saktësi dhe nyjet janë të shtrënguara. Pasi gypat e çelikut ngjitur janë grisur, nyjet ngjiten me elektroda çeliku inox. Para saldimit, njollat ​​e vajit, grykët, njollat ​​e ndryshkut, etj brenda intervalit 30-50mm përgjatë secilës anë të saldimit duhet të hiqen.

Tre, bluarje dhe lustrim

101300281

Pasi të jenë ngjitur të gjitha bazat dhe parmakët, përdorni një mulli të lëvizshëm të rrotave të bluarjes për të zbutur saldimet derisa saldimet të mos jenë të dukshme. Kur lustroni, përdorni rrota bluarëse fanellë ose të ndjerë për të lustruar, dhe përdorni pastën lustruese përkatëse në të njëjtën kohë, derisa të jetë në thelb e njëjtë me materialin bazë ngjitur, dhe qepja e saldimit nuk është e dukshme.

4. Pasi të jetë instaluar bërryl, dy skajet e krahut të drejtë dhe dy skajet e shufrës vertikale fiksohen përkohësisht me saldim në vend.


Koha e postimit: Shtator-02-2021