Tarifat ruse të eksportit të skrapit do të rriten 2.5 herë

Rusia ka rritur tarifat e saj të eksportit në hekurishte me 2.5 herë. Masat fiskale do të hyjnë në fuqi nga fundi i janarit për një periudhë prej 6 muajsh. Sidoqoftë, duke marrë parasysh çmimet aktuale të lëndëve të para, rritja e tarifave nuk do të çojë në një ndërprerje të plotë të eksporteve, por në një masë më të madhe, do të çojë në një rënie të fitimeve të shitjeve të eksporteve. Shkalla më e ulët e tarifës së eksportit është 45 euro / ton në vend të 5% aktual (afërsisht 18 euro / ton bazuar në çmimet aktuale të tregut botëror).

20170912044921965

Sipas raporteve të medias, rritja e tarifave do të rezultojë në një rënie të ndjeshme të marzheve të shitjeve të eksportuesve, ndërsa kostot e eksportuesve do të rriten me gati 1.5 herë. Në të njëjtën kohë, për shkak të nivelit të lartë të kuotimeve ndërkombëtare, pritet që sasia e hekurishtenit të mbeturinave të transportuar në tregjet e huaja nuk do të bjerë ndjeshëm menjëherë pasi të hyjnë në fuqi rregullat e reja (të paktën në shkurt). “Problemi i furnizimit me material është shumë serioz në tregun e hekurishte. Turqia mund të përballet me një mungesë të lëndëve të para në shkurt. Sidoqoftë, mendoj se zbatimi i kësaj tarife, veçanërisht në kontekstin e mungesave materiale, nuk do të përjashtojë plotësisht Rusinë si furnizuese. Përveç kësaj. Kjo do të komplikojë tregtinë turke, ”tha një tregtar turk në një intervistë për mediat.

 

Në të njëjtën kohë, meqenëse pjesëmarrësit e tregut të eksportit nuk kanë dyshime në lidhje me zbatimin e tarifave të reja, deri në fund të vitit, çmimi i blerjes së portit do të përcaktohet në 25,000-26,300 rubla / ton (338-356 dollarë amerikanë / ton) Portet CPT, të cilat do të mundësojnë shitje fitimprurëse. , Dhe rrit tarifat.


Koha e postimit: Jan-08-2021