Çeliku më i hollë inox në botë është i trashë vetëm 0.015 mm: i prodhuar në Kinë

Sipas raportit të fundit nga CCTV, "çeliku i dorës" i prodhuar nga China Baowu Taiyuan Iron and Steel Group është më i hollë se letra, i ngjashëm me pasqyrën dhe me cilësi të fortë. Trashësia është vetëm 0.015 mm. Grumbulli i 7 fletëve të çelikut është një gazetë. trashësi.

Itshtë raportuar se ky është çeliku inox më i hollë në botë për momentin, dhe mund të përdoret si një material përpunimi në çip në të ardhmen, kështu që quhet edhe "çeliku i çipit".

Për të bërë këtë lloj "çeliku të çipit", çelësi qëndron në rregullimin dhe kombinimin e rrotullave të frenave në rrotullues. Baowu Taiyuan Iron and Steel Group ka bërë 711 eksperimente dhe ka provuar më shumë se 40,000 lloje të rrotulluesve të frenave për dy vjet të plota. Pas ndërrimeve dhe kombinimeve të mundshme, porta prej çeliku inox u bë në një trashësi prej 0.02 mm, duke thyer monopolin e teknologjisë së huaj.

Duke filluar nga maji i vitit të kaluar, Taiyuan Hekuri dhe Çeliku vazhduan të kryenin kërkime shkencore dhe teknologjike mbi këtë bazë, dhe pas gati njëqind eksperimenteve, ai më në fund shpoi çelik inox në 0.015 mm.

Përveç përpunimit të çipave, ky "çelik çipi" mund të përdoret gjithashtu për sensorë në fushën e hapësirës ajrore, bateritë për produktet e reja të energjisë dhe telefonat celularë me ekran të palosshëm.

旺 车间 全貌 3


Koha e postimit: 30 gusht-2021