SH.B.A. fillon hetimin e parë të parë të dyfishtë të rishikimit kundër perëndimit të diellit në pllaka çeliku rezistente ndaj korrozionit

Më 1 qershor 2021, Departamenti i Tregtisë i SH.B.A. lëshoi ​​një njoftim për të filluar hetimin e parë të rishikimit të perëndimit të diellit anti-dumping për importet e produkteve çeliku rezistente ndaj korrozionit (Produkte çeliku rezistente ndaj korrozionit) nga India, Italia, Kina, Koreja e Jugut dhe Tajvani Pllaka çeliku rezistente ndaj korrozionit nga India, Italia, Kina dhe Koreja e Jugut filluan hetimin e parë të rishikimit të çështjes së perëndimit të diellit kundër subvencioneve.

Në të njëjtën kohë, Komisioni Ndërkombëtar i Tregtisë i SHBA (ITC) nisi shqyrtimin e parë të dyfishtë-anti-perëndim të diellit të hetimit të dëmit industrial në këtë rast. Nëse dëmi material i shkaktuar nga industria do të vazhdojë apo do të ndodhë përsëri.

spiralja6

Palët e interesuara duhet të regjistrohen në Departamentin e Tregtisë të SH.B.A.-së për t'iu përgjigjur padisë brenda 10 ditëve nga data e këtij njoftimi. Palët e interesuara duhet të paraqesin komentet e tyre në Komisionin Ndërkombëtar të Tregtisë të SHBA para 1 korrikut 2021 dhe t'i paraqesin komentet e tyre Komisionit Ndërkombëtar të Tregtisë në lidhje me përshtatshmërinë e përgjigjes ndaj çështjes më së voni deri më 13 gusht 2021.

Më 23 qershor 2015, në përgjigje të aplikimeve nga Shtetet e Bashkuara Steel Corporation, Nucor Corporation, ArcelorMittal USA, AK Steel Corporation, Steel Dynamics, Inc. dhe California Steel Industries, Inc., Shtetet e Bashkuara kishin Anti-dumping dhe anti-subvencionim hetimet në pllaka çeliku rezistente ndaj korrozionit në Tajvan, Kinë. Më 25 maj 2016, Departamenti i Tregtisë i SH.B.A.-së bëri një vendim përfundimtar pozitiv anti-dumping dhe anti-subvencion mbi pllakat e çelikut rezistente ndaj korrozionit të importuara nga Kina, India, Italia dhe Koreja e Jugut dhe bëri vendimet përfundimtare pohuese anti-dumping në pllaka çeliku rezistente ndaj korrozionit të importuara nga Tajvani. Vendimet përfundimtare negative dhe masat kundërvepruese.


Koha e postimit: Qershor-04-2021