Çfarë është çelik inox i krehur

Brushed stainless steel is a wire-like texture on the surface of stainless steel, which is just a processing technology of stainless steel. The surface is matt, and there is a trace of texture on it carefully, but it can't be felt. It is more wear-resistant than the normal bright surface of stainless steel, and looks a little higher-grade.

Procesi i vizatimit të telit do të humbasë trashësinë e pllakës së çelikut në një farë mase, përgjithësisht 0,1 ~ 0,2 mm. Përveç kësaj, meqenëse trupi i njeriut, veçanërisht pëllëmba, ka një sekretim relativisht të fortë të vajit dhe djersës, bordi i vizatimit të telit çelik shpesh do të lërë shenja të gishtërinjve të dukshëm kur preken me dorë, dhe ajo duhet të pastrohet rregullisht.

Most of the stainless steel surface treatments are suitable for polishing, gloss and mirror finish, and there are very few suitable for drawing. These stainless steels suitable for drawing are commonly known as "brushed stainless steel".

Ha00fa10dcfd7466a80486e49f3449e18y

Vizatimi i telit prej çeliku inox zakonisht ka disa efekte: modeli i telit të drejtë, modeli i borës, modeli i najlonit. Modeli i fijes së drejtë është një model i pandërprerë nga lart poshtë, dhe zakonisht është e mjaftueshme të përdorni një makinë vizatimi fikse për të lëvizur copën e punës prapa dhe prapa. Modeli i borës është më i popullarizuari tani. Isshtë i përbërë nga pak pika të rregullta dhe mund të përdoret me letër zmerile insektesh për të arritur efektin.

Modeli najloni përbëhet nga linja me gjatësi të ndryshme. Për shkak se rrota najloni është e butë në strukturë, ajo mund të bluaj pjesë të pabarabarta për të arritur modelin najloni.

Tabela e vizatimit me tela në përgjithësi i referohet strukturës së sipërfaqes plus emrit kolektiv. Emri i mëparshëm është bordi i ngrirë, dhe struktura e sipërfaqes përfshin linja të drejta, vija (dhe vija) të rastit, valëzime dhe fije. Bordi i vizatimit të telit prej çeliku të pandryshkshëm është sipërfaqja e ngjyrave të ndryshme të marra nga përpunimi i ngjyrosjes kimike të ujit ose plating jon vakum në sipërfaqen e substratit të bordit të vizatimit të telit çelik inox.

Hada0c5bf7e8744daa61ac3e284c665a1c

Standardi i Cilësisë

1. Zbrazja e të gjithë përbërësve duhet të jetë e saktë, dhe devijimi i lejueshëm i gjatësisë së përbërësit është 1 mm.

2. Përbërësit duhet të kontrollohen për drejtësi përpara prerjes, përndryshe ato duhet të rregullohen.

3. Gjatë saldimit, elektroda ose tela duhet të jenë të llojit të përshtatshëm për materialin që duhet të ngjitet, dhe duhet të sigurohet certifikata e fabrikës.

4. Komponenti duhet të vendoset në një pozicion të saktë gjatë saldimit.

5. Gjatë saldimit, nyjet e bashkimit midis përbërësve duhet të jenë të forta, saldimi duhet të jetë i plotë dhe vala e saldimit në sipërfaqen e saldimit duhet të jetë uniforme, dhe nuk duhet të ketë nënprerje, saldime jo të plota, çarje, skorje, saldim gunga, djegie, gërvishtje harkore, Defekte të tilla si kratere harkore dhe poret si gjilpëra, dhe nuk duhet të ketë spërkatje në zonën e saldimit.

6. Pas përfundimit të saldimit, skorja e saldimit duhet të hiqet.

7. Pasi komponentët të jenë bashkuar dhe montuar, ato duhet të zbuten dhe të lëmohen me një makinë dore për ta bërë pamjen të butë dhe të pastër.


Koha e postimit: maj-14-2021