Shoqata Botërore e Çelikut: parashikon që kërkesa globale e çelikut të rritet me 5.8% në 2021

Klienti Jingwei Kinë-Singapor, 15 Prill. Sipas faqes zyrtare të Shoqatës Botërore të Çelikut, Shoqata Botërore e Çelikut lëshoi ​​versionin e fundit të raportit të parashikimit të kërkesës për çelik afatshkurtër (2021-2022) më 15. Raporti tregon se kërkesa globale e çelikut do të bjerë në 2020 Pas 0.2%, ajo do të rritet me 5.8% në 2021, duke arritur në 1.874 miliardë tonë. Në vitin 2022, kërkesa globale për çelik do të vazhdojë të rritet me 2.7%, duke arritur në 1.925 miliardë tonë.

Raporti beson se vala e dytë ose e tretë e epidemisë do të rrafshohet në tremujorin e dytë të këtij viti. Me përparimin e qëndrueshëm të vaksinimit, aktivitetet ekonomike në vendet kryesore që konsumojnë çelik gradualisht do të kthehen në normalitet.

Al Remeithi, Kryetar i Komitetit të Studimit të Tregut të Shoqatës Botërore të Çelikut, komentoi në rezultatet e këtij parashikimi: “Megjithëse epidemia e re e pneumonisë së kurorës ka sjellë efekte katastrofike në jetën dhe jetën e njerëzve, industria globale e çelikut është akoma me fat. Deri në fund të vitit 2020 Kërkesa globale e çelikut është tkurrur vetëm pak. Kjo është kryesisht për shkak të rimëkëmbjes çuditërisht të fortë të Kinës, e cila ka shtyrë kërkesën e çelikut të Kinës të rritet deri në 9.1%, ndërsa në vendet e tjera në botë, kërkesa për çelik është zvogëluar me 10.0%. Në vitet e ardhshme, ekonomitë e përparuara Kërkesa për çelik në ekonomitë në zhvillim do të rimëkëmbet në mënyrë të qëndrueshme. Faktorët mbështetës janë kërkesa e shtypur e çelikut dhe plani i rimëkëmbjes ekonomike të qeverisë. Sidoqoftë, për disa nga ekonomitë më të zhvilluara, ajo duhet të kthehet në nivelin para epidemisë. Do të duhen disa vjet.

Ir 卷 -Pasqyra (1)

Duke folur për industrinë e ndërtimit në industrinë e çelikut, raporti tha se për shkak të epidemisë, trende të ndryshme të zhvillimit do të shfaqen në fusha të ndryshme të industrisë së ndërtimit. Me rritjen e telekomunikimit dhe tregtisë elektronike, si dhe uljen e udhëtimeve të biznesit, kërkesa e njerëzve për ndërtesa tregtare dhe lehtësirat e udhëtimit do të vazhdojë të bjerë. Në të njëjtën kohë, kërkesa e njerëzve për lehtësira logjistike të tregtisë elektronike është rritur dhe kjo kërkesë do të zhvillohet në një sektor në rritje. Rëndësia e projekteve të infrastrukturës është rritur, dhe nganjëherë ato janë bërë mjeti i vetëm për shumë vende për të rimarrë ekonomitë e tyre. Në ekonomitë në zhvillim, projektet e infrastrukturës do të vazhdojnë të përbëjnë një faktor të fortë nxitës. Në ekonomitë e përparuara, projektet e planit të gjelbër të rimëkëmbjes dhe projektet e rinovimit të infrastrukturës do të drejtojnë kërkesën për industrinë e ndërtimit. Vlerësohet se deri në vitin 2022, industria globale e ndërtimit do të kthehet në nivelin e vitit 2019.

Raporti gjithashtu tha se në një shkallë globale, në industrinë e çelikut, industria e automobilave ka përjetuar rënien më të ndjeshme dhe pritet që industria e automobilave të përjetojë një rimëkëmbje të fortë në 2021. Industria globale e automjeteve pritet të kthehet në niveli i vitit 2019 në 2022. Megjithëse industria globale e makinerive është goditur nga rënia e investimeve në vitin 2020, rënia është shumë më e ulët se në vitin 2009. Industria e makinerive pritet të rimëkëmbet shpejt. Përveç kësaj, ekziston një faktor tjetër i rëndësishëm që do të ndikojë gjithashtu në industrinë e makinerive, domethënë përshpejtimin e dixhitalizimit dhe automatizimit. Investimet në këtë fushë do të nxisin rritjen e industrisë së makinerive. Për më tepër, projektet e gjelbra dhe planet e investimeve në fushën e energjisë së rinovueshme do të bëhen gjithashtu një zonë tjetër rritjeje për industrinë e makinerive. (Burimi: Sino-Singapore Jingwei)

Pllakë çeliku inox Fletë çeliku inox


Koha e postimit: Prill-16-2021