"Rencana Lima Taun ka-14" dimimitian, Fuzhou ngagancangkeun pangwangunan "kota"

Saminggu kamari, 21 proyék di Luoyuan Bay Port Area tina "Silk Road Seaport City" di Fuzhou ditandatanganan, kalayan total investasi 35,4 milyar yuan (RMB, sami di handap). Diantarana, proyek dasar bahan waja khusus high-end khusus diinvestasikeun sareng didamel ku China Baowu Taiyuan Iron and Steel (Group) Co., Ltd., kalayan total investasi 10 milyar yuan, bakal ngawangun 3,22 juta ton produk butik di Teluk Luoyuan dumasar kana skala Baosteel Desheng anu aya. Barang-barang stainless steel.

Pejabat lokal nyarios ka wartawan Kantor Berita China dina tanggal 8 yén kontrak terpusat ieu bakal ngagancangkeun ningkatkeun industri baja Bay Luoyuan sareng ngagancangkeun promosi "Sutra Jalan Pelabuhan Kota" pikeun ngawangun basis industri butik stainless steel héjo kelas dunya.

Hdbe9c10f4bf24bc4b15deb2014865307C

Kota Silk Road Seaport City anu ningkat sacara bertahap di Fuzhou mangrupikeun mikrokosmos tina percepatan pangwangunan Fuzhou pikeun "kota". Saatos ngalebetkeun "GDP ngalangkungan hiji triliun yuan klub" kanggo anu munggaran, Fuzhou parantos teras-terasan ngembangkeun momentum, ngusahakeun unggal usaha pikeun ngetok "kutub pertumbuhan", ngawangun hub "Haisi", sareng ngupayakeun janten kota pusat nasional.

"Rencana Lima Taun ka-14" dimimitian. Fuzhou parantos netelakeun yén dina lima taun ka hareup, éta bakal fokus kana pangwangunan genep "kota" sapertos Fuzhou Binhai New City, Fuzhou University City, Tenggara Auto City, Silk Road Seaport City, Fuzhou (Changle) International Aviation City , sareng Kota Logistik Modern. Disada "panggilan perakitan" pikeun ngagancangkeun pangwangunan kota internasional modéren.

Numutkeun rencana éta, "targét hese" pikeun pamekaran Fuzhou salami "Rencana Lima Taun ka-14" nyaéta: ngahontal kanaékan tingkat tingkat énergi ibukota propinsi, narékahan pikeun ngajaga rata-rata tingkat pertumbuhan taunan 7% dina PDB, daérah anu diwangun sakitar 500 kilométer pasagi, sareng penduduk permanén perkotaan 500 Sapuluh rébu urang, kautamaan ibukota propinsi sareng kakuatan panggerak radiasi parantos ningkat sacara signifikan.

Huang Maoxing, dekan Sakola Ékonomi Universitas Fujian Normal, percaya yén pangwangunan genep kota modéren bakal masihan dorongan anu mantep pikeun pertumbuhan medium-sareng kecepatan luhur Fuzhou.

Dina awal taun énggal, pangwangunan genep kota modéren di Fuzhou dipecat sapinuhna. Di Kota Tenggara Otomatis anu aya di Minhou County, Kota Fuzhou, Proyék Lebar Jalan Raya sareng Rekonstruksi 203 Propinsi, Proyék Taman Industrial Lanpu, sareng proyék Taman Bahan Industrial Anyar Dongtai High-end anu gancang. Ye Renyou, sekretaris Panitia Partai County Minhou, nunjukkeun yén ngumpulkeun sakumpulan proyék pendukung mobil ageung sareng saé bakal nerapkeun ranté anu kuat pikeun pelengkap industri otomotif, langkung ngalegaan sareng nguatkeun industri otomotif, sareng ngusahakeun upaya ngawangun kota mobil kidul-wétan kalayan pamekaran terintegrasi jalma, industri sareng kota.

Di Binhai New City of Fuzhou, proyék Fujian Berry Hekang Digital Life Industrial Park (Phase II) dimimitian ayeuna, kalayan total investasi 1,678 milyar yuan, fokus kana komputasi awan, sekuen gén, éditan gén, intél-intél jieunan sareng téknologi luhur anu sanés. ngawangun pusat data sareng produksi Base, pusat R&D, sareng taman kaséhatan médis lengkep seueur fungsional, sareng siklus industri. Ieu mangrupikeun salah sahiji padamelan munggaran proyék-proyék utama di Propinsi Fujian anu ngamimitian konstruksi kentel dina mimiti "Rencana Lima Taun ka-14".

卷 -Cermin (1)

Nyepetkeun pangwangunan "kota", sareng Fuzhou bakal nyorot dukungan industri. Dina hiji wawancara, Walikota Fuzhou You Mengjun nyatakeun yén industri mangrupikeun dukungan pangpentingna pikeun ngamajukeun pangwangunan kualitas luhur ku cara sadayana, sareng inovasi mangrupikeun kakuatan anu pangpayunna.

Ningali deui kana "Rencana Lima Taun Kaduabelas", berkat tumuhna salajengna tina lima klaster industri 100 milyar pangageungna sapertos tékstil, serat kimia sareng pangan industri ringan, total nilai kaluaran industri Fuzhou diperkirakeun ngaleuwihan 1,1 triliun yuan . Nuju "Rencana Lima Taun ka-14", Fuzhou bakal teras-terasan nyekel "niubi" industri sareng henteu santai, ngabantosan mikat pamimpin ageung, ngokolakeun gugus ageung, sareng ngembangkeun industri ageung.

Garis rambut Apricot 04

Kaunggulan urang Tionghoa luar negeri sareng Taiwan ogé mangrupikeun bantosan anu ageung pikeun Fuzhou pikeun ngagancangkeun pangwangunan "kota". Fuzhou mangrupikeun kampung halaman anu kawéntar ti Cina peuntas laut sareng bumi titinggal karuhun Taiwan anu penting. Aya langkung ti 4 juta jalma luar negeri di 177 nagara sareng daérah di dunya. Huang Maoxing yakin yén sacara umum ngumpulkeun hikmah sareng kakuatan sabangsa di bumi sareng di mancanagara pikeun narékahan modal anu langkung seueur, bakat sareng téknologi di bumi sareng di luar negeri pikeun berkumpul di Fuzhou bakal ngagancangkeun pangwangunan genep kota modéren kalebet Fuzhou Binhai New City, Tenggara Otomatis Kota , sareng Kota Sutra Seaport City. Ningkatkeun "siklus ganda" sareng ngalayanan pola pangwangunan anu énggal. (Bérés)


Waktos Post: Mar-19-2021