Ngawangun pola pangwangunan énggal Baja anu saé kedah dianggo dina "agul" -Wawancara sareng Luo Tiejun, Wakil Présidén Tiongkok Beusi sareng Asosiasi Baja

"Dina pola pangwangunan anu énggal, industri baja kedah néwak kasempetan énggal dina waktos payun tina ngawangun kasaimbangan énggal pasokan domestik sareng paménta sareng ngiringan kerjasama sareng persaingan internasional tingkat tinggi." Luo Tiejun, Wakil Présidén Tiongkok Beusi sareng Asosiasi Baja, nyarios dina wawancara ekslusif sareng Xinhua News Agency nembé. Perbaikan réformasi struktural sisi-suplai tina "Rencana Lima Taun ka-13" parantos tahan uji setrés taun khusus 2020. Industri baja, anu nangtung dina titik awal pangwangunan anu anyar, bakal teras-terasan réformasi sareng laun ningkatkeun kamampuan dasar industri sareng tingkat modérenisasi tina ranté industri. Candak inovasi ilmiah sareng téknologi salaku titik awal pikeun ningkatkeun kualitas sareng tingkat pasokan, sareng ngantep waja anu saé dianggo dina "agul".

"Teu nyangka éta!" Luo Tiejun ngémutan katukang 2020, "Kuring hariwang pisan yén ranté modal perusahaan bakal rusak sareng industri bakal kaleungitan artos. Hasilna, teu aya rugi dina sabulan. Éta ngan ukur hitungan sabaraha kauntungan. "

Data Asosiasi Besi sareng Baja China nunjukkeun yén di taun 2020, kauntungan tina perusahaan waja anu kalebet kana statistik konci parantos ningkat sataun-ka-taun ti bulan Juni, sareng rasio tanggung jawab aset parantos terus turun taun-taun. Keuntungan total anu dihontal sapanjang taun ngajaga pertumbuhan.

"Dina sataun katukang, pamulihan ékonomi Ékonomi anu teras-terasan ngadorong industri baja pikeun ngaleuwihan ekspektasi." Luo Tiejun nyarios, "Titik penting sanésna nyaéta reformasi struktural sisi-suplai. Dina sababaraha taun ka pengker, perusahaan baja ngahasilkeun artos sareng kaayaan modalna parantos ningkat pisan. "

Luo Tiejun yakin yén industri baja parantos nunjukkeun kamampuan anti résiko anu kuat berkat kamajuan anu teu kuat dina réformasi struktural sisi-sisi sareng kaunggulan ranté industri lengkep anu akumulasi mangtaun-taun.

Kaunggulan ieu bakal dikonfirmasi dina taun 2020 nalika wabah global sumebar. Di 2020, dina hiji sisi, industri baja nagara kuring parantos maénkeun peran penting dina pasokan darurat, bantosan médis, neraskeun padamelan sareng produksi, sareng stabilisasi ranté pasokan ranté industri; di sisi anu sanésna, paménta sareng volume produksi industri waja Cina duanana pencét catetan tinggi Dina waktos anu sami, éta parantos nyababkeun kanaékan impor baja, sareng impor bersih tina minyak atah parantos dimimitian ti Juni.

"Salaku nagara penghasil baja pangageungna di dunya, Cina henteu ngan ukur henteu neken kapasitas produksi dunya, tapi nyayogikeun pasar anu lega pikeun nyerna kapasitas produksi baja di dunya," saur Luo Tiejun.

Coil kaca spion 8

Ningali deui dina 2020 anu luar biasa, produksi baja nagara kuring terus dijalankeun dina tingkat luhur anu didorong ku paménta hilir anu kuat, nunjukkeun daya tahan ékonomi nagara kuring anu kuat; dina waktos anu sasarengan, harga bijih besi impor turun naek sacara kuat, sakali deui pencét titik nyeri industri. Kabagjaan sareng hariwang industri beusi sareng waja ngan saukur profil asupna nagara kuring kana tahap pangwangunan anu anyar sareng parobihan anu anyar dina kasempetan sareng tantangan.

Ngadeg dina titik awal anu anyar tina "Rencana Lima Taun ka-14", kumaha industri baja tiasa ngalereskeun kakuranganana sareng ngamimitian anu saé?

Luo Tiejun nunjukkeun yén dorongan pikeun perluasan kapasitas, kendala lingkungan ékologis anu beuki ketat, katergantungan tinggi kana sumber daya éksternal, sareng konsentrasi industri anu handap bakal tetep janten tantangan anu bakal disanghareupan industri baja pikeun sababaraha waktos ka payun. "Industri baja masih gaduh kakurangan pikeun dipercepat dina pangwangunan sistem kamampuan dasar industri sareng ngawangun ranté industri modéren."

"Ngaoptimalkeun tata ruang industri penting pisan pikeun ngahijikeun kapasitas yayasan industri. Kusabab konstrain sumberdaya bijih beusi, dina sababaraha taun ka pengker, perusahaan baja anyar nagara kuring langkung condong ngembangkeun sapanjang pantai. " Luo Tiejun nyarios, ieu kaayaan palabuan pantai, biaya logistik, sareng jaminan bahan baku Hasil anu teu tiasa dihindari tina seueur kaunggulan sapertos kapasitas lingkungan.

Tapi anjeunna ogé nunjukkeun yén ngaoptimalkeun tata industri tina industri beusi sareng waja moal tiasa "dikerem." Garis handap ganda kedahna mangrupikeun ruang paménta pasar régional sareng sumberdaya sareng kapasitas lingkungan, sareng kasaimbangan sadaya perenah industri kedah dipertimbangkeun dumasarkeun naha hulu sareng hilir tina ranté industri tiasa dikaitkeun lengkep.

"Industri baja kedah ngarobih konsép mandiri tradisional, ngirangan ékspor produk umum, ngadorong impor produk baja primér sapertos billet, sareng ngirangan konsumsi energi sareng bijih besi." Luo Tiejun nyarios yén industri baja bakal memperdalam reformasi struktural sisi-suplai sareng neken ngirangan pangirangan. Kapasitas produksi baja atah, ngabudidayakeun jalur pangembangan héjo sareng karbon handap, ngarah pasokan domestik sareng kasaimbangan paménta kalayan pasokan kualitas luhur, sareng ngiringan kerjasama internasional sareng persaingan tingkat tinggi.

Luo Tiejun nyarios yén ku ngenalkeun serangkaian kawijakan anu patali sareng paningkatan sistem sapertos ngagentos kapasitas, impor bahan baku baja didaur, sareng muncak karbon, industri beusi sareng waja kedah nganggo sarana promosi merger sareng réorganisasi sareng ningkatkeun sistem daur ulang sumberdaya baja besi tua pikeun nyebarkeun wilayah basisir sareng daratan sacara rasional. Kapasitas produksi, sacara ajeg ngamajukeun kerjasama kapasitas produksi internasional, laun ningkatkeun kamampuan dasar industri sareng tingkat modérenisasi tina ranté industri, sareng nganggo inovasi ilmiah sareng téknologi salaku kakuatan anu penting pikeun ningkatkeun kualitas sareng tingkat pasokan, supados baja anu saé tiasa dijantenkeun "sabeulah".

Nyanghareupan ka hareup, naon anu "sabeulah" pikeun industri baja?

Luo Tiejun nyarios yén perlu néwak kasempetan dumasar kana dasar stratégénsi ngembangna paménta domestik. Kalayan pangembangan anu kuat dina Internét industri 5G +, investasi nagara kuring pikeun infrastruktur anyar sareng manufaktur maju terus ningkat, anu terus nyuntik dorongan anyar kana pamutahiran paménta baja dina industri baja hilir sapertos mobil, alat bumi, sareng produk pinter.

"Penggabungan sareng reorganisasi ranté industri hulu sareng hilir mangrupikeun paménta anyar pikeun industri baja pikeun ngawujudkeun pamekaran industri dina pola pangwangunan anu énggal." Luo Tiejun nekenkeun yén perlu nyepetkeun panyatuan sareng réorganisasi dina industri, sareng teraskeun ngamajukeun kerjasama inovatif sareng perusahaan hulu sareng hilir dina ranté industri pikeun nguatkeun perusahaan hulu hulu sareng lembaga panilitian berkolaborasi pikeun ngabaru pikeun minuhan anu anyar kabutuhan pangguna sareng manjangan sareng nguatkeun ranté industri.

Cenah mah "Sabuk sareng Jalan Inisiatif" ngarah ka tingkat pembukaan anu langkung luhur, sareng éta ogé nyayogikeun kasempetan énggal pikeun perusahaan baja "go global". Industri waja ngagaduhan ciri tina inténsitas inpéstasi tinggi sareng patalina industri anu kuat, sareng éta mangrupikeun pamilon anu peryogi pisan dina pangwangunan gabungan anu saé tina "Sabuk sareng Jalan".

"Kerja sama kapasitas internasional mangrupikeun salah sahiji cara penting pikeun industri baja China pikeun milarian transformasi sareng ningkatkeun." Luo Tiejun nyatakeun yén perusahaan baja kedah leres-leres ngartos kasempetan ngarobih ranté industri global, sareng dina waktos anu sami sacara rasional evaluasi rohangan pikeun kerjasama kapasitas internasional, ningkatkeun koordinasi sareng kerjasama, sareng ngaidentipikasi posisi Koperasi, nguatkeun pencegahan résiko, sareng narékahan pikeun nyiptakeun kaunggulan kalapa internasional anyar kalayan kerjasama kapasitas produksi internasional tingkat tinggi.


Waktos Post: Jan-05-2021