Engké, impor sareng impor baja nagara kuring tiasa nunjukkeun pola "dua tinggi"

Numutkeun statistik pangénggalan ti Administrasi Umum Pabean, nagara kuring ngekspor 7,542 juta ton baja bulan Maret, paningkatan sataun 16 taun 16,5%; sareng ngimpor 1,322 juta ton baja, paningkatan sataun 16 taun 16,3%. Dina tilu bulan kahiji, nagara kuring ngekspor 17,682 juta ton produk baja, paningkatan sataun-ka-taun 23,8%; impor kumulatif produk baja anu 3,718 juta ton, kanaékan sataun-on-taun 17.0%.

Salah sahiji anu paling penting nyaéta ékspor baja nagara kuring dina Maret ningkat ku 2,658 juta ton dibandingkeun sareng Pébruari, paningkatan 54,4%, netepkeun tinggi bulanan anyar dina ékspor baja saprak April 2017.

Dina pendapat panulis, ku pulihna ékspor baja nagara kuring, impor sareng ékspor baja nagara abdi tiasa nunjukkeun pola "tinggi dua" dina jaman engké. "Kahiji pangluhurna" kagambar dina volume: jumlah volume impor sareng ékspor baja bakal tetep dina tingkat luhur; "pangluhurna kadua" kagambar dina tingkat pertumbuhan, sareng impor baja sareng ékspor bakal ngajaga tingkat pertumbuhan anu cukup luhur sapanjang taun. Alesan utama sapertos kieu:

Mimiti, dina latar tukang puncak karbon sareng nétralitas karbon, daérah ngahasilkeun baja utama nagara kuring parantos dinormalisasi kawijakan panyalindungan lingkungan tekanan tinggi, anu ngarah kana turunna persediaan produk baja primér sapertos billet sareng baja strip. Dina kaayaan ieu, produk baja primér peuntas laut ngabahekeun pasar domestik. Ieu tiasa ditingali tina ékspor anyar billet baja Vietnam ka Cina.

c93111042d084804188254ab8d2f7631

Jalma anu aya hubunganana sareng asosiasi industri sateuacanna nyatakeun yén éta ngadorong kanaékan impor produk primér sapertos billet waja sareng masihan peran lengkep pikeun pasar impor dina mastikeun pasokan pasar domestik. Panulis yakin yén impor produk baja primér bakal dinormalisasi di hareup, anu salajengna bakal ngamajukeun kamekaran total impor baja nagara kuring.

Kadua, bédana harga antara pasar domestik sareng luar nagri nyayogikeun kaayaan anu pikaresep pikeun ékspor baja domestik. Kalayan pamulihan paménta di pasar luar negeri, harga baja internasional parantos répondasi sacara signifikan, sareng celah harga kalayan produk baja domestik langkung teras-terasan. Candak HRC salaku conto. Ayeuna, harga SDM mainstream di pasar AS parantos ngahontal US $ 1,460 / ton, sami sareng RMB 9,530 / ton, sedengkeun harga HRC domestik ngan ukur sakitar 5.500 Yuan / ton. Kusabab kitu, ékspor baja langkung nguntungkeun. Panulis prédiksi yén perusahaan baja bakal nyepetkeun penjadwalkeun pesenan ékspor dina tahap engké, sareng volume ékspor produk baja bakal tetep luhur dina jangka pondok.

Ayeuna, faktor anu teu dipastian utama nyaéta penyesuaian tina kawijakan potongan harga pajeg ékspor baja. Nalika kawijakan ieu bakal dilaksanakeun ayeuna henteu ditangtukeun. Nanging, panulis yakin yén teu mungkin yén potongan harga pajak ékspor baja bakal "diberesihan" langsung, tapi "fine-tuning" ti 13% ayeuna dugi ka 10% panginten tiasa janten kamungkinan luhur.

Di pikahareupeun, struktur produk ékspor baja domestik bakal ngalih ngadeukeutan produk tambihan nilai tinggi, sareng ékspor baja bakal lebet tahap "tilu luhur" "kualitas luhur, tambah nilai tinggi, sareng volume tinggi" pikeun pager hirup dampak biaya tina pangaluyuan tingkat pajeg.

Khususna, volume ékspor produk baja khusus bakal langkung ningkat. Data nunjukkeun yén tina 53,68 juta ton baja diékspor ku nagara kuring di taun 2020, batang sareng kabel nyumbang 12,9%, sudut sareng bagian baja nyumbang 4,9%, pelat nyumbang 61,9%, pipa nyumbang 13,4%, sareng baja sanésna variétas nyatakeun Rasio ngahontal 6,9%. Tina ieu, 32,4% kagolong kana waja khusus. Panulis prédiksi yén di hareupna, dina pangaruh tina panyaluyuan tina kawijakan potongan harga pajeg ékspor, proporsi ékspor produk baja khusus domestik salajengna bakal ningkat.

Sasuai, impor baja bakal nunjukkeun pola "paningkatan anu gancang dina proporsi impor produk primér sareng paningkatan dina impor baja high-end". Salaku panilitian domestik sareng pamekaran baja high-end terus ningkat, proporsi baja impor baja high-end tiasa turun. Perusahaan baja domestik kedah siap pisan pikeun ieu, ngaoptimalkeun struktur produk dina waktosna, sareng milari kasempetan pangwangunan dina pola parobihan impor sareng perdagangan ékspor.


Waktos Post: Apr-20-2021