Pancegahan pikeun ngelas tina baja tahan karat baja

Pelat waja anu nganggo baja stainless diwangun ku dua jinis pelat waja anu béda, kalebet pelapis (stainless steel) sareng lapisan dasar (waja karbon, waja campuran low). Kusabab aya dua bahan dasar tina baja pearlite sareng waja austenit nalika ngelas stainless steel clad, las tina pelat baja anu dikelaskeun kagolong kana waja tina baja anu henteu sami. Kusabab kitu, ukuran prosés anu saluyu kedah dilaksanakeun nalika prosés las pikeun henteu ngan ukur nyumponan sarat kakuatan struktur las tina lapisan dasar, tapi ogé mastikeun résistansi korosi tina palapis. Upami operasi henteu leres, éta bakal akibatna parah. Pancegahan khusus nalika las sapertos kieu:

Warna steel Steel lambaran

1, jenis rod las anu sami henteu tiasa dianggo pikeun ngelas komponén stainless steel. Pikeun komponén las waja komposit stainless, perlu pikeun nyumponan sarat kakuatan struktur las tina lapisan dasar sareng pikeun mastikeun résistansi korosi tina lapisan. Ku alatan éta, las tina stainless steel clad baja gaduh kakhususan na. Lapisan dasar sareng lapisan dasar kedah dilas ku waja karbon sareng éléktroda waja paduan rendah anu saluyu sareng bahan lapisan dasar, sapertos E4303, E4315, E5003, E5015, jst; pikeun lapisan cladding, kanaékan karbon kedah dihindari. Kusabab kanaékan karbon tina las bakal ngirangan résistansi korosi tina komponén stainless steel komposit. Ku alatan éta, las tina cladding sareng cladding kedah milih éléktroda anu saluyu sareng bahan cladding, sapertos A132 / A137, jst; las lapisan transisi di simpang tina lapisan basa sareng cladding kedah ngirangan pangaruh éncérna waja karbon dina komposisi paduan stainless steel sareng nambihan prosés las Ngaleungit komposisi alloy. Jenis éléktroda Cr25Ni13 atanapi Cr23Ni12Mo2 kalayan kandungan kromium sareng nikel tinggi tiasa dianggo, sapertos A302 / A307.

2. Kanggo las tina pelat waja bungkus stainless, ujung anu salah henteu kedah ngaleuwihan nilai anu diijinkeun (1mm). Pelat waja bungkus stainless biasana diwangun ku lapisan dasar sareng lapisan pelapis anu kandelna ngan ukur 1,5 dugi 6,0 mm. Mertimbangkeun yén salian ti nyugemakeun sipat mékanik komponénna, komponén stainless steel komponén ogé kedah mastikeun résistansi korosi tina lapisan dina kontak sareng médium anu korosif Ku alatan éta, nalika ngarakit las, diperyogikeun pikeun ngajajar lapisan cladding salaku dasarna, sareng ujung lapisan cladding henteu kedah langkung ti 1mm. Ieu penting pisan nalika nyapasangkeun pelat waja stainless steel kalayan ketebalan anu béda. Upami misalignment antara lapisan cladding ageung teuing, las dina akar lapisan dasar tiasa lebur sababaraha stainless steel, anu ningkatkeun unsur paduan logam tina las dina akar lapisan dasar, nyababkeun las janten heuras sareng rapuh, sareng dina waktos anu sasarengan, stainless steel dina sendi butut ditipis. Kandel bakal ngirangan umur jasa, mangaruhan kualitas las lapisan lapisanna, sareng sesah pikeun mastikeun résistansi korosi tina struktur dilas.

3, leres-leres dilarang pikeun ngelas lapisan transisi atanapi las cladding stainless steel ku bahan las tina lapisan dasar las: dina waktos anu sasarengan, nyegah bahan las cladding tina teu disalahgunakeun dina lapisan las tina lapisan transisi las sareng lapisan dasar.

4. Nalika bahan las lapisan dasar dianggo pikeun ngelas lapisan dina sisi cladding, larutan kapur kedah dilapis dina 150mm dina dua sisi alur pikeun ngalindunganana pikeun nyegah bahan dasar lapisan nugget nempel kana permukaan stainless steel nalika prosés las. Pilem oksida dina permukaan mangaruhan résistansi korosi tina baja komposit tahan karat. Partikel spatter anu parantos ngempelkeun kedah leres-leres diberesihan.

5. Akar las tina lapisan dasar ngadopsi las arc éléktroda. Dina raraga ngirangan éncér unsur alloy dina kaayaan mastikeun penetrasi, babandingan fusi kedah diminimalkeun. Dina waktos ayeuna, arus las alit sareng kecepatan las gancang tiasa dianggo. Ngidinan ayun gurat. Las tina cladding kedah milih asupan panas las alit, supados waktos padumukan dina suhu bahaya (450 ~ 850 area) daérah gancang-gancang. Saatos las, cai tiis tiasa dianggo pikeun gancang gancang.

6, upami stainless steel clad baja dipendakan ngagaduhan cacat delaminasi sateuacan las, las henteu kénging. Élaminasi kedah dipiceun heula, ngalereskeun las (nyaéta las overlay), sareng las saatos diropea.

7. Alat-alat khusus kedah dianggo pikeun meresihan lapisan dasar sareng dua sisi panélana. Lapisan dasarna kedah nganggo sikat kawat baja karbon, sareng cladding kedah nganggo sikat kawat stainless steel.


Pos waktos: Jan-06-2021