Wangunan stainless steel munggaran di dunya didamel dina 28 jam kanggo ngawangun 11 lantai, kalayan umur jasa dugi ka sarébu taun

Proyék padumukan kalayan luasna 3.000 méter pasagi di lantai 11 dina 28 jam sacara resmi diumumkeun di Changsha tanggal 16. Éta mangrupikeun "padamelan" Broad Buildable Technology Co., Ltd., cabangna Hunan Broad Technology Group, namina "Living Building", sareng mangrupikeun gedong stainless steel anu munggaran di dunya.

Prosés pangwangunan gedong padumukan ieu sapertos ngawangun mobil, ngagunakeun metode industri pikeun ngarobih modél konstruksi tradisional. Saurang staf di tempat kejadian nyarios ka wartawan yén umur palayanan di bumi ieu tiasa dugi ka sarébu taun.

210009671

Ngeunaan alesan pamekaran "gedong hirup", Zhang Yue, pupuhu sareng presiden Broad Group, nyatakeun yén struktur waja tiasa ngagentoskeun wangunan tradisional pikeun nahan gempa bumi. Motivasi anu kadua nyaéta ngahémat énergi sareng panaskeun gedong kalayan saé.

"Bangunan hirup" ieu nganggo aslina "pelat inti stainless steel" Yuanda. Sakabéh gedong henteu nganggo beton sareng 100% didamel pabrik. Pamasangan situs saderhana pisan. Éta diangkut dina wadah 40 kaki sareng tiasa diangkut ka sadaya penjuru dunya tanpa halangan sareng biaya murah. Salami wabah taun 2020, versi "Rumah Sakit Huoshenshan" Koréa Kidul nganggo gedong papan inti stainless steel ala pabrik Yuanda.

"Éta dihasilkeun ku metode pabrik sareng ngagaduhan kaamanan anu luhur pisan. Éta ngagaduhan ciri tina stainless steel, insulasi panas tinggi, téknologi jero, sareng béaya rendah." Zhang Yue nyarios yén ku diwangunna stainless steel, éta tiasa ngarobih pembongkaran bumi dina sababaraha dekade katukang. Fénoména kabeungharan manusa tiasa diturunkeun rébuan taun. Anjeunna ngenalkeun yén gedong hirup fleksibel pisan dina hal jinis wangunan, jinis unit, jinis kamar, sareng lantai tambihan sareng pangirangan. Éta tiasa dianggo pikeun ngawangun bumi super méwah, hotél bintang lima, gedung pencakar langit, sareng perumahan murah kanggo masarakat umum.

50% émisi karbon dunya asalna tina wangunan. Upami urang ngirangan konsumsi énergi 80 dugi 90% dina gedong, éta bakal sami sareng 40% émisi karbon global di payun. "Ieu mangrupikeun kasempetan ageung pikeun réduksi karbon." Zhang Yue ngungkabkeun yén "gedong hirup" ngadopsi insulasi kandel, sababaraha jandéla kaca, sareng pamulihan panas hawa seger, anu tiasa ngirangan karbon 80% dugi ka 90% dibandingkeun sareng gedong konvensional. Éta tiasa didadarkeun salaku lokomotif "karbon nétral" sadunya.

Dina dinten anu sami, Konperénsi Imajinasi Teknologi Huolou ogé diayakeun. Tilas Sékretaris Jénderal PBB Ban Ki-moon nyarios dina pidato utama dina pidéo dina konperénsi éta yén teu aya jalan anu sanés pikeun méréskeun masalah parobihan iklim sanés émisi karbon enol. Emitter karbon utama sapertos Amérika Serikat, Cina, Jepang, Koréa Kidul, sareng nagara-nagara Éropa sanésna ngumumkeun yén 2050 atanapi 2060 bakal janten taun target émisi bersih. Tujuan Millenium Arsitektur anu ditetepkeun ku Broad Living Building hubunganana pisan sareng tujuan ka-11 tina Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB, nyaéta "kota-kota sareng komunitas-komunitas berkelanjutan".

Ahli rékayasa struktural nyarios yén sanaos kualitas luhur gedong hirup, harga na langkung handap tibatan wangunan tradisional. Téknologi "gedong hirup" perusahaan Cina gaduh poténsi anu hébat pikeun nempatan pasar global.

Di luhur mangrupikeun kontén "Pangwangunan gedong stainless steel munggaran di dunya nunjukkeun kagancangan Cina, 11 lantai diwangun dina 28 jam" dibawa ka anjeun ku saluran warta konstruksi. Saluran berita pangwangunan bakal tetep merhatoskeun langkung seueur berita anu panas. Wilujeng nuturkeun kami sareng merhatoskeun pangwangunan. Berita panas industri ~


Pos waktos: Jul-22-2021